Restaurant La Tour – Zwolle

Over ons

restaurant-zwolle

Restaurant La Tour geopend door: Alan & Gisèle Pearson

Na de afgelopen 10 jaar als chef-kok gekookt te hebben in De Koperen Hoogte, deed zich de geweldige mogelijkheid voor om samen met mijn vrouw zelfstandig te gaan ondernemen in restaurant La Tour op de 14e verdieping van complex De Koperen Hoogte, eigendom van de heer van der Most.

Sinds 15 juli 2015 zijn wij weer geopend en vol trots mogen wij Restaurant La Tour nu ons restaurant noemen. Het niveau van koken blijft zoals u gewend bent van La Tour in de voorgaande jaren.

Chef-kok Alan Pearson wordt gesteund in de keuken door Tomislav en Adnan. Gisèle Pearson zorgt er, samen met het bedienend personeel, voor dat het u aan niets ontbreekt in ons unieke restaurant.

Chef-kok Alan Pearson

Alan Pearson is in 1985 vanuit zijn geboorteland Engeland naar Nederland verhuisd om te koken in Amsterdam. Hij heeft gekookt in het Apollo Hotel, Barbizon Center, Krasnapolsky Grand Hotel, Excelsior Hotel de l’Europe en het American Hotel alwaar hij Gisèle leerde kennen.
In 1991 verhuisde het aanstaande gezin naar Schoorl waar Alan ging werken als chef-kok bij Restaurant-Hotel Merlet van de familie van Bourgonje. Hier heeft hij in 1998 zijn eerste Michelin ster behaald.
In 2001 verhuisde het inmiddels vierkoppige gezin naar Oisterwijk. Alan behaalde in 2002 nogmaals één Michelin ster bij Hotel-Restaurant de Swaen.

In 2005 leidde de weg naar Zwolle en De Koperen Hoogte van de heer Hennie van der Most. Na hier 10 jaar met hart en ziel gekookt te hebben en culinair zorg te hebben gedragen voor alles binnen hotel De Koperen Hoogte, kan Alan zich nu weer volledig toeleggen op dat wat hij het liefst doet, culinair en ambachtelijk koken op kleine schaal.

chefkok-alan-pearson

Culinair dineren in Zwolle

Restaurant La Tour is gelegen op de 14e verdieping van het complex “De Koperen Hoogte”. Naast het unieke uitzicht op 55 meter hoogte draait de vloer van het restaurant in iets meer dan 3 uur een complete ronde. U hoeft dus niets van het uitzicht te missen.

Sinds 15 juli 2015 zijn Alan en Gisèle Pearson eigenaar van Restaurant La Tour dat gelegen ligt langs de A28 in Zwolle.

Vanaf heden is het restaurant van woensdag tot en met zondag geopend voor een culinaire diner. Het niveau van koken blijft zoals u gewend bent van La Tour in de voorgaande jaren.
 
NIEUW: Steaks & More Restaurant!
Hét steakrestaurant op de 15e verdieping in De Koperen Hoogte!

Bekijk Steaks & More Restaurant